SLOG

Ambulanta je prepoznavna po izvirnem in svežem pristopu, ki teži k bistvu, celostnemu ustnemu zdravju. Zdravje je v ustih takrat, ko so vsi zobje v sklenjenem nizu, v pravilnem medsebojnem odnosu, brez kakršne koli zobne gnilobe in je dlesna čvrsta in rožnata. Ustno zdravje je opora telesnemu. Fizičnemu, ker gre preko ust v telo vsa hrana in pijača in psihičnemu, ker sta bleščeč nasmeh in privlačen vonj bistvena pri človeških odnosih. Za tako stanje poskrbimo na enem mestu, v najkrajšem možnem času, z veseljem.

Pri delu uporabljamo najbolj preproste rešitve in najbolj preverjena sredstva. Osebne izkušnje v zobozdravstvu so prinesla prepričanje, da velja uporabljati postopke in materiale, ki so se izkazali za najboljše ne v letih, ampak desetletjih. Izkustvo v času dokazuje, da so novi, reklamirani preparati in terapije praviloma precenjeni. Prisegamo na izkustvo. Pregled, načrtovanje terapije, tehnika brušenje zob, odnos do dlesne in materiali, so izbrani tako, da so do prijazni s tkivom in s pacientom.


Npr., pri menjavi starih zalivk se odstrani le iztrošen material in odmrlo zobno tkivo. Zob potem restavriramo, sodobno, a po konservativnih načelih. Pacientu nazorno prikažemo nego popravljenega zoba. Držimo se vsaj eno letne garancije. Zoba po menjavi plombe ni manj, ampak je rešen za dolgo časa, odvisno od načina uporabe in higiene.

Pacientu se pri estetiki prilagodimo. Če nima lastnih zamisli in se prepusti nam, bo končni izgled v okviru zlatega reza. Usodo se da izboljšati.

Trdimo, da je negovano in zdravo zobovje že samo po sebi lepo. Privlači naj tistega, ki mu je to usojeno. Usodo pomagamo izboljšati.